Pöttering: madal valimisosalus aitaks radikaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Gert Pöttering.
Hans-Gert Pöttering. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlamendi president Hans-Gert Pöttering hoiatas laupäeval avaldatud usutluses, et madal valimisosalus järgmisel kuul toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel aitaks ennekõike radikaale

«Kui inimesed valimas ei käi, on oht, et rohkem äärmuslaste parteisid» jõuab Euroopa Parlamenti, ütles ta Hispaania ajalehele El Mundo.

Pöttering väljendas lootust, et ei pea parlamendis nägema selliseid poliitikuid nagu Prantsusmaa Rahvusrinde juht Jean-Marie Le Pen, «kes ei mõista hukka holokausti».

«Sel põhjusel kutsun ma meie kodanikke andma oma hääli parteidele, mis toetavad Euroopa ühtsust, ja kes austavad inimesi,» ütles sakslane Pöttering.

Aprillis avaldatud Eurobaromeetri uuring näitas, et 4.-7. juunil toimuvatel valimistel kavatseb osaleda vaevalt kolmandik 375 miljonist hääleõiguslikust kodanikust. Eelmiste, 2004. aastal toimunud valimiste 45-protsendiline valimisaktiivsus oli juba rekordiliselt madal.

Euroopa Liidu 27 liikmesriiki valivad 736 saadikut viieks aastaks parlamenti, mis on ainus otsevalitav institutsioon ja mängib olulist rolli Euroopa Komisjoni koostatud üle-euroopalises seadusandluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles