Leedus sõitis auto driftingu-võistlusel pealtvaatajatesse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Lrytas.lt kodulehest.
Fragment Lrytas.lt kodulehest. Foto: lrytas.lt

Leedus sõitis laupäeva pärastlõunal

drifting

u-võistlustel auto pealtvaatajate summa, vigastada sai kaheksa inimest, neist kaks raskelt.

Lennuväljal võistlust jälgima tulnud ning vigastada saanud pealtvaatajaid on kinnitamata andmeil kõik täiskasvanud vilniuslased, vahendas Lrytas.lt.

Nissan 180, mida juhtis 25-aastane vilniuslane oli võistluse lõpetanud ning ei ole teada, mis põhjustel finišist edasi sõites masin inimestele otsa kihutas.

Auto kiirus võis õnnetuse hetkel olla 40-50 km/h.

Võistluse korraldaja Tomas Gruzdys välistas tehnilise rikke võimaluse, kinnitades, et autot oli enne võistlust kontrollitud.

Kannatanutel, kes viidi erinevatesse haiglatesse, diagnoositi luumurde, põrutusi, peavigastusi, mitmele neist tuli teha operatsioon.

Võistlus peatati õnnetuse tõttu.

Videot õnnetuse kohta saab vaadata samuti Lrytas.lt kodulehelt.

Drifting'ut võib kirjeldada kui auto külglibisemise juhtimist suurel kiirusel. Erinevalt tavalisest mootorispordist ei kasutata drifting'us võitjate ja kaotajate selgitamiseks ajamõõtmissüsteemi. Spordiala eesmärk on hoida kurve ja nurki sõites kiirust, hoogu ja teravat külgsuunalist liikumist. Drifting'us on vastamisi kaks võistlejat, kes võtavad mõõtu turniirilaadses väljalangemissüsteemis, kus võidab kaotusteta juht. Auto ohjeldamist esitletakse tihti kiirustel üle 150 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles