Venemaal pole eluaset ligi 91 000 sõjaväelasel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid 9. mai paraadi proovis Moskva lähistel Alabinos 24. aprillil.
Vene sõdurid 9. mai paraadi proovis Moskva lähistel Alabinos 24. aprillil. Foto: AP / Scanpix

Ligi 91 000 Vene sõjaväelasel ei ole alalist eluaset, teatas laupäeval kaitseministeeriumi esindaja.

«2009. aasta 1. jaanuari seisuga moodustas alalise eluaseme vajadus 90.700 korterit,» ütles ehitusvalitsuse juht Juri Sanakov raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Sanakovi kinnitusel saavad sõjaväelased eluasemed kahe aasta vältel. 2010. aasta lõpuks ehitatakse või ostetakse korter ligi 50 000 sõjaväelasele ning jagatakse 18 000 eluasemesertifikaati. Ülejäänud 20 000 korterit kavatseb kaitseminister soetada, müües sõjaväele kuuluvaid objekte, maad ja muud vara.

Sanakovi sõnul ostab kaitseministeerium peamiselt kahe- ja kolmetoalisi kortereid, arvestades 18 ruutmeetrit inimese kohta.

Selline norm sisaldub sõjaväelase staatust puudutavas seaduses.

Ministeeriumi esindaja osutas, et kui eluaset on tarvis kiirkorras, siis ostetakse valmiskorterid. Ent kõrgete hindade tõttu Moskvas, Peterburis ja Leningradi oblastis, Samuti Kaliningradi oblastis tuleb kaitseministeeriumil ise sõjaväelastele maju ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles