Dalai-laama: sain keskkonnaprobleemidest teadlikuks 24-aastaselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti spirituaalne liider dalai lama kohendab enda Marylandi ülikooli nokkmütsi pärast esinemist Egiptuse endise presidendi Anwār as-Sadāti auks korraldataval loengusarjal.
Tiibeti spirituaalne liider dalai lama kohendab enda Marylandi ülikooli nokkmütsi pärast esinemist Egiptuse endise presidendi Anwār as-Sadāti auks korraldataval loengusarjal. Foto: Reuters / Scanpix

 Tiibeti vaimne liider dalai-laama alustas eile neli päeva vältavat külaskäiku Ühendriikides Oregoni osariigis ja esines Portlandis keskkonnateemadel, jutustades, kuidas tema sai reostusest esmakordselt teadlikuks alles 24 aasta vanuselt.

Tiibeti budistide vaimne juht esines Portlandi ülikoolis ning võttis osa oikumeenilisest arutelust vaimsuse ja keskkonna teemadel.

«Ma olin 24. eluaastani Tiibetis. Olin seisukohal, et Tiibet, mida mõned inimesed nimetavad maailma katuseks, oli väga puhas, reostust oli väga vähe, kõik oli lihtne,» jutustas 77-aastane dalai-laama. «Alles Indiasse jõudes kuulsin ma öeldavat, et seda vett ei tohi juua, ja olin väga üllatunud... Seejärel hakkasin ma õppima.»

See tõdemus tõi ta keskkonnahariduse juurde ja veenis teda, et inimesed, olgu vaimsed või mitte, peavad maakera kaitsma.

Täna peab Nobeli rahupreemia laureaat loengu Oregoni ülikoolis ja homme veel ühe kõne Portlandis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles