Austria võib Neubauerilt sisse nõuda tema vabastamiseks tehtud kulutused

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased Atte ja Leila Kaleva ning nende austerlasest sõber Dominik Neubauer (paremal) Omaanis 9. mail.
Soomlased Atte ja Leila Kaleva ning nende austerlasest sõber Dominik Neubauer (paremal) Omaanis 9. mail. Foto: SCANPIX

Austria riik võib Jeemenis mullu detsembris röövitud ja sel nädalal vabadusse pääsenud Dominik Neubauerilt nõuda tagasi tema vabastamiseks tehtud kulud.

Austria meedia andmetel uurib seda teemat siseministeerium, vahendas yle.fi.

Vastavalt riigis kehtivatele seadustele võib eraisikult, kes vaatamata hoiatusele läks ohtlikule reisile ja rööviti seal ettevaatamatuse tõttu ära, kulud sisse kasseerida.

Austrias karmistati seadusi pärast Malis ja Jeemenis aset leidnud varasemate inimröövide pärast. Nüüd saab eraisikult, kelle päästmiseks tegi kodumaa Austria kulutusi, nõuda sisse kuni 50 000 eurot.

Neubauer ja soomlastest abielupaar Atte ja Leila Kaleva rööviti mullu 21. detsembril Sanaas asuvas elektroonikapoes. Kõik kolm pääsesid vabadusse neljapäeval, mil nad anti üle Omaani võimudele.

Soome välisministeeriumi Jeemeni-operatsiooni juhi Teemu Turuneni oletusel on 140 päeva kestnud ettevõtmine läinud Soomele maksma ligi 500 000 eurot. Kalevalade eralennukiga kodumaale naasmist riik kinni ei maksnud, vahendas uusisuomi.fi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles