Prantsusmaal leidis kinnitust teine uue viirusega nakatumise juhtum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud ootavad teavet Lille'is  Roger Salengro haigla (CHRU) eest. ET
Ajakirjanikud ootavad teavet Lille'is Roger Salengro haigla (CHRU) eest. ET Foto: SCANPIX

Prantsuse tervishoiuministeerium kinnitas täna teise inimese nakatumist sarsiga sarnaneva viirusega.

Ministeeriumi avalduses öeldi, et nakatunu on 65-aastase haigestunud mehe palatikaaslane Põhja-Prantsusmaal Valenciennes'i haiglas.

Nad olid aprillis ühes palatis ning see tingis pikaajalise lähedase kontakti, ütles ministeerium. Nüüdseks on mõlemad viidud lähedalasuva Lille'i haiglasse.

Kõik neli varem teatatud nakkusekahtlust osutusid alusetuks.

Uus koroonaviirus hCov-EMC avastati 2012. aasta keskel. Nüüdseks on uude viirusesse üle maailma surnud 18 nakatunut 30-st. Haigusjuhte on avastatud Saudi Araabiast, Jordaaniast, Saksamaalt ja Suurbritanniast. Enamik ohvritest (11) on viirusesse surnud Saudi Araabias.

Prantsuse tervishoiuministeeriumi sõnul on enamik nakatanuid veetnud aega mõnes Araabia poolsaare riigis või naaberriikides.

Sarnaselt sarsile põhjustab uus viirus kopsupõletikku, palavikku, köha ja hingamisraskusi, kuid erinevalt sarsist toob see kaasa ka kiire neerupuudulikkuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles