New Jersey pantvangidraama: kolm surnut ja kolm pääsenut

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei taktikalise eriüksuse (SWAT) liikmed Trentonis (New Jersey osariik).
Politsei taktikalise eriüksuse (SWAT) liikmed Trentonis (New Jersey osariik). Foto: SCANPIX

New Jersey Trentoni politsei teatel leiti majast, kus reede pärastlõunast saadik hoidis relvastatud mees kolme pantvangi, kaks surnukeha.

Ohvriteks olid naine ja 13-aastane poiss, vahendas AP.

Mõlemad surnukehad olid hakanud lagunema ja ekspertide oletusel saabus surm kaks nädalat tagasi.

Uudisteportaali USA Today andmetel oli täiskasvanud ohvri puhul tegemist 44-aastase Carmelita Stevensiga, kes oli  majas viibinud viie lapse ema.

Politseinikud läksid Lõuna-Trentonis olevasse majja reedel, kuna nendeni oli jõudnud teave, et kahte last pole koolis nähtud juba 12 päeva.

Nad sisenesid majja tagauksest ja tundsid spetsiifilist lõhna, mis viitas lagunevale surnukehale.

Ülemisel korrusel asuvast magamistoast leidsid nad 38-aastase Gerald Tyrone Murphy, kes kinnitas, et tal on relv ja lisaks ka lõhkeaineid.

Politseinikud lahkusid majast ja lastes enne keldrist välja 19-aastase nooruki, kes oma sõnul polnud ema ega õdesid näinud 24. aprillist saadik.

Pantvangidraamale, mis kokku kestis 36 tundi, pandi punkt täna kell 3.45 (kohaliku aja järgi). Politseinikud tormasid majja ja haavasid Murphyt, kes ähvardas ühte last.

Mees viidi minema ja ta suri saadud vigastustesse hiljem.

Majast pääsesid eluga välja kaks õde (18- ja 16-aastane) ning nende 4-aastane vend. Kõik toimetati haiglasse ravile.

Trentoni politseiülem Ralph Rivera Jr. kinnitas ajakirjanikele, et Murphy polnud ühegi majas viibinud lapse isa. Tegemist oli Stevensi nö poiss-sõbraga.

Merceri maakonna prokurör Joseph L. Bocchini Jr. rääkis ajakirjanikele, et praeguste oletuste järgi oli kurjategija  õdede kallal vägivalda tarvitanud ajal, mil ta neid pantvangis hoidis.

Politseinike kinnitusel oli Murphyl pikk kriminaalne minevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles