Austria sikhide pühamus haavata saanud guru suri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria pealinnas Viinis eile sikhide pühamus aset leidnud rünnakus haavata saanud kahest India gurust üks suri haiglas, ütles politsei täna varahommikul.


«Esialgu ütles kirurg, et on operatsiooni järel rahul oma patsiendi seisundiga,» sõnas politsei pressiesindaja Michael Takacs Austria uudisteagentuurile APA. «Ent patsient kaotas teadvuse ja suri veidi pärast südaööd,» ütles ta sikhide liikumisse Shri Guru Ravidas Shaba kuulunud 56-aastase guru Sant Rama Nandi kohta.

Samasse liikumisse kuuluva guru Sant Niranjan Dassi (66) seisund oli arstide sõnul stabiilne, lisas pressiesindaja.

Rivaalitseva koguduse liikmete rünnakus sai haavata umbes 30 inimest, neist 11 raskelt, teiste seas ka ründajad, ütles politsei õhtul.

Kuus kollaste ja siniste turbanitega relvastatud sikhi tungis Rudolfsheimi linnaosas asuvasse pühamusse usuteenistuse ajal; üks tulistas relvast, teised viskasid nuge.

Indiast saabunud gurusid kuulama tulnud umbes 200 inimest suutsid ühiste jõupingutustega kõik ründajad relvituks teha, märkis politsei ja lisas, et ründajad on raskelt haavatud, neist kahte tulistati pähe ja mõlema mehe seisund on kriitiline.

Vahejuhtum Viinis vallandas omakorda meeleavalduse Indias Pandžabi osariigis sikhide enamusega Jalandhari linnas, kus võimud kehtestasid ka liikumiskeelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles