YLE «MOT»: joogakooli kahtlustatakse seotuses seksiäriga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogakooli õpilased toimetati Pariisi ja neist said seksuaalse ärakasutamise ohvrid.
Joogakooli õpilased toimetati Pariisi ja neist said seksuaalse ärakasutamise ohvrid. Foto: SCANPIX

Soome keskkriminaalpolitsei kahtlustab, et joogakool meelitas soomlannasid seksireisile Pariisi, vahendab YLE saade «MOT».

23-aastane soomlanna arvas, et sõidab Rootsi, kus kohtub imetlusväärse guruga, kuid sai alles lennuväljal teada, et lendab hoopis Pariisi. Seal võeti ta vangi ja temast sai jõhkra seksuaalse vägivalla ohver.

Täna eetrisse mineva saate andmetel pole selle naisega juhtunu ainus omataoline. Keskkriminaalpolitsei uurib naiste Pariisi viimist kui inimkaubandust. Ohvreid on ka teistest riikidest.

«MOT» rääkis juba 2009. aastal, et Rumeeniast pärit MISA-joogakoolil ja selle Soome sõsarkoolil Natha on oma varjuküljed. Nimelt süüdistati kooli asutajat Gregorian Bivolarud inimkaubanduses ja alaealistega seksimises. Mees võeti 2004. aastal kinni, kuid ta põgenes Rootsi ja talle anti seal 2005. aastal varjupaika.

«MOTi» andmetel elab Bivolaru tegelikult aga Pariisis ja tegeleb joogakooli varjus inimkaubandusega. Telesaate andmetel meelitas MISA-joogakool oma õpilasi esinemistele pornofilmides, striptiisiklubides ja ärgitas neid pakkuma tantramassaaži.

Naisi viidi Gregorian Bivolaru juurde, et mees saaks nendega seksida. Siseringis kutsuti seda «sisseõnnistamiseks». Pärast seksuaalset ärakasutamist öeldi naistele, et nad ei tohi juhtunust ühelegi võõrale mitte midagi rääkida.

«Helsingi või Soome kooli juht rääkis, et meie guru tahaks minuga kohtuda. Ta rääkis, et seal tegeletakse palju joogaga ja et ma võtaks kaasa mugavaid riideid, väga palju õues ei viibita. Ja ta andis ka mõista, et minus on midagi erilist või ma olen kuidagi valmis selleks,» jutustas naine.

«Kui me jõudsime sinna majja, siis võeti meilt telefonid ja passid ära,» rääkis ta intervjuus.

«Mul võttis kaua aega, enne kui julgesin sellest kellelegi rääkida. Ja kui ma sellest rääkisin, siis oli mul imelik enesetunne. Kuna ma kuidagi kartsin seda. Kuna seal ähvardati, et kui räägid sellest kellelegi, siis oled paha ja deemonlik ning vaimne kasv peatub,» jutustab naine.

Natha jooga- ja tantrakool süüdistab koduleheküljel olevas teates YLE saadet
«joogakoolivastases propagandas». Kool lükkab kõik saates olevad väited tagasi ja nimetab neid laimukampaaniaks.

««MOT» vaikib Rumeenia ametnike tõsistest ja korduvatest inimõigusterikkumistest joogide suhtes,» seisab Natha teates. «Talvel üritas üks inimene välja pressida, ähvardades meedias skandaali korraldada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles