NATO akrediteeringu kaotanud Vene diplomaadid pole Brüsselist lahkunud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin.
Kremli alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin. Foto: Reuters / Scanpix

NATO juures nelja nädala eest akrediteeringu kaotanud kaks Vene diplomaati on jätkuvalt Brüsselis ega ole veel kodumaale sõitma asunud.


Moskva alaline esindaja alliansis Dmitri Rogozin ütles agentuurile Interfax, et pooled on kokku leppinud kuue nädala pikkuses tähtajas, mille jooksul diplomaadid võivad ise otsustada oma lahkumise aja.

Mõlemad viibivad tema kinnitusel praegu veel Vene diplomaatilise esinduse territooriumil, vahendas Vzgljad.

NATO teatas aprilli lõpus, et võtab alliansi struktuurides viimasel ajal kasvanud luuretegevuse tõttu kahelt Vene esinduse töötajalt akrediteeringu. Nendeks isikuteks osutusid vanemnõunik Viktor Kotšukov ja atašee Vassili Tšižov - mõlemaid peetakse tegelikult luureagentideks. 

Belgia välisministeerium kinnitas hiljem seda otsust formaalselt. Venemaa vastas sellele kahe kanadalasest NATO informatsioonibüroo töötaja akrediteeringute tühistamisega Moskvas.

Vene diplomaatidelt akrediteeringu äravõtmisega vastas NATO allikate sõnul Hermann Simmi spiooniskandaali paljastamisega ilmsiks tulnud tegevusele, mis kahjustas tõsiselt alliansi mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles