Demokraat võitis Mongoolia valimised

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mongoolias toimunud presidendivalimistest väljus võitjana peamine opositsiooni kandidaat, kes suutis alistada senise riigipea.


Demokraatliku Partei kandidaat Tsakhiagiin Elbegdorj (ka Elbegdorj Tsakhia) edust teatas riiklik uudistekanal MNB juba enne ametlike tulemuste avaldamist, vahendas AFP.

Kohaliku valitsusvälise organisatsiooni Kodanikud Õigluse Nimel esindaja väitel sai opositsiooni liider 53,7 protsenti häältest. Kõiki sedeleid pole veel üle loetud.

USAs Harvardi ülikoolis hariduse saanud Tsakhiagiin Elbegdorj on varem kahel korral olnud peaminister. 1990. aastal mängis ta olulist rolli veretus riigipöördes, millega kukutati seitse aastakümmet valitsenud kommunistid võimult.

Endisest komparteist sündinud Mongoolia Rahvarevolutsioonilise Partei kandidaadina tagasi riigipeaks pürginud Nambaryn Enkhbayar on tunnistanud riigimeedia andmetel oma kaotust. Presidendi amet on selles riigis suuresti sümboolse tähendusega.

Kampaanias keskenduti peamiselt majandusküsimustele, sest üle kolmandiku riigi elanikest elab allpool vaesuspiiri ja üleilmne majanduskriis on langetanud sealt eksporditavate mineraalide hindu maailmaturul.

Ulaanbaataris on näha tähistavaid Demokraatliku Partei toetajaid, kuid üldiselt on seal kõik rahulik. Mullu toimunud parlamendivalimiste järel puhkes pealinnas vägivald, milles hukkus viis inimest. Tookord kuulutati vastuoluliselt võitjaks valitsev revolutsioonipartei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles