Serbias vahistatud Vene parempoliitik eitab osalust advokaadi mõrvas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed hoiavad Anastassia Baburova ja Stanislav Markelovi fotosid. Mõlemad lasti maha jaanuaris 2009.
Inimesed hoiavad Anastassia Baburova ja Stanislav Markelovi fotosid. Mõlemad lasti maha jaanuaris 2009. Foto: SCANPIX

Serbias vahistatud Venemaa paremradikaalse liikumise Russki obraz juht Ilja Gorjatšov eitab osalust mitmes Venemaal kõmu tekitanud tapmises.

«Kõik Ilja Gorjatšovile Venemaa õiguskaitseorganite poolt esitatud süüdistused on absoluutselt alusetud, ta ei ole seotud ühegi kõmu tekitanud looga, nende seas on advokaat Stanislav Markelovi ja kohtunik Eduard Tšuvasovi tapmine,» ütles Interfaxile Gorjatšovi advokaat Jevgeni Valjaev eile.

Advokaat kinnitas, et ta ei olnud teadlik sellest, et tema kaitsealune on kuulutatud rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. «Ilja pikendas hiljuti Sebia elamisluba, kui ta oleks olnud rahvusvaheliselt tagaotsitav, siis see protseduur ei oleks olnud võimalik,» selgitas advokaat.

Tema sõnul ei ole Serbia võimudel alust Gorjatšovi Venemaale välja anda, kuna selleks on vaja esitada kaalukaid tõendeid süü kohta.

«Seni nagu ma aru saan, on uurijatel Ilja vastu ainult Markelovi tapmises süüdi mõistetud Nikita Tihhonovi ja Jevgenia Hassise tunnistused. Kuid nende advokaadid on korduvalt rääkinud survest, mis neile kinnipidamiskohas avaldatakse, nii et on informatsioon ka selle kohta, et eluks ajaks vangi mõistetud Tihhonov on kirjutanud kümneid ülestunnistusi. Seetõttu on tema sõnad väga kaheldavad,» lisas advokaat.

Advokaat Stanislav Markelov lasti maha 2009. aasta jaanuaris, ta oli ekspolkovnik Juri Budanovi mõrvatud noore tšetšeenitari Elza Kungajeva perekonna advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles