Eduskunna väliskomisjon uurib pantvangidraama lahendamise tagamaid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome parlamendi väliskomisjoni esimees Timo Soini.
Soome parlamendi väliskomisjoni esimees Timo Soini. Foto: Peeter Langovits

Soome parlamendi väliskomisjon tahab selgeks teha, kas Jeemeni pantvangidraamaga tegelenud Soome, Austria ja Omaani ametnike koostöös oli probleeme või mitte.

Väidetavatest raskustest on kirjutanud Austria meedia, vahendas yle.fi.

«Austria ajalehe allikaid on võimatu ära arvata. Samas on põhjust selgitada välja, et kas ametnike koostöös oli hõõrumisi või mitte,» rääkis komisjoni esimees Timo Soini täna.

«Kindlasti on protsessis parandamise ruumi, kuid meieni pole jõudnud teavet, mille põhjal tuleks süüdlasi otsida. Peab olema rõõmus, et Soome, Austria ja Omaani koostöö tulemusel õnnestus pantvangid vabastada.»

Soini sõnul tegid kõik kolm riiki jõupingutusi. «Keegi pole olnud üksnes kõrvaltvaataja rollis,» lisas ta.

Väliskomisjon korraldas täna kiirküsitluse Jeemeni sündmuste üle. Välisminister Erkki Tuomiojal midagi uut just palju rääkida ei olnud. Minister ei pajatanud midagi pantvangi võtnud isikute kohta ega ka seda, kas keegi maksis lunaraha või mitte.

Soomlased Atte ja Leila Kaleva ning nende austerlasest sõber Dominik Neubauer võeti Jeemeni pealinnas Sanaas pantvangi 21. detsembril 2012. Kolmik pääses vabadusse eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles