Sikorski eitas ELi välispoliitika juhiks pürgimist

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola välisminister Radosław Sikorski
Poola välisminister Radosław Sikorski Foto: SCANPIX

Poola välisminister Radosław Sikorski eitas väiteid, nagu kandideeriks ta järgmisel aastal Catherine Ashtonist vabanevale Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika juhi kohale.

Londoni mõttekoja Euroopa Reformikeskus analüütik Hugo Brady hindas kõrgelt nii Sikorski võimalusi saada Ashtoni järeltulijaks kui ka Poola peaminister Donald Tuski šansse saada Euroopa Ülemkogu alaliseks eesistujaks, kuna järgmisel aastal lõpeb ka Heman Van Rompuy ametiaeg. «Loomulikult ei saa mõlemad töökohad minna poolakatele,» märkis samas Brady.

«Ta (Sikorski - toim) on kogenud ning Euroopas ja maailmas väga hästi tuntud isik. Kindlasti peaks Poola võtmekohtadele kandideerima,» märkis ka Poola endine asepeaminister ja praegune alamkoja spiiker Grzegorz Schetyna Poola raadiole.

Sikorski, keda on seostatud ka NATO peasekretäri ametikohaga, nimetas spekulatsioonideks väiteid, nagu valmistuks ta Ashtoni mantlipärijaks saama. Tema sõnul saavad kandidaadid mainitud kahele ametikohale selgemaks pärast järgmisel aastal toimuvadi Euroopa Parlamendi valimisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles