Välisministeerium hoiatab keeristormi eest Indo-Hiinas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangladeshi meremehed keeristorm Mahaseni ootel.
Bangladeshi meremehed keeristorm Mahaseni ootel. Foto: SCANPIX

Eesti välisministeerium hoiatas kolmapäeval ettevaatusele Indo-Hiina piirkonnas reisimisel, kuna üle India ookeani kulgev keeristorm Mahasen võib ohustada Birma, Bangladeshi ja India rannikualasid.

Ministeerium soovitas piirkonnas viibivatel Eesti kodanikel olla tavapärasest tähelepanelikum ning jälgida uudistekanaleid ja ametivõimude korraldusi. Kolmapäeva õhtuks ei olnud ükski Eesti kodanik andnud välisministeeriumile teada enda viibimisest Bangladeshis ega Birmas.

Üle India ookeani kulgev keeristorm kujutab Birma, Bangladeshi ja India rannikul elavale 8,2 miljonile inimesele tõsist ohtu, hoiatas ÜRO kolmapäeval. Keeristorm Mahasen peaks prognooside kohaselt maabuma reede varahommikul, olles selleks ajaks leebunud esimese kategooria tormiks, ütles ÜRO humanitaarasjade koordinatsioonibüroo.

Peatähelepanu on koondunud Birma lääneosale, kus on oodata paduvihma, mis võib üle ujutada usuvägivalla eest põgenenud kümnete tuhandete rohingya moslemite laagrid.

Irrawaddy delta Birma lõunaosas sai tõsiselt kannatada 2008. aastal, kui keeristorm Nargis pühkis minema terveid külasid ja surma sai üle 130 000 inimese.

Birma võimud teatasid kolmapäeval plaanist evakueerida looderannikut ähvardava tormi eest 166 000 inimest.

Eesti välisministeerium soovitas kõigil oma reisi registreerida, kuna see on parim viis vajadusel abi- ja nõuandeks. Kui Indo-Hiina piirkonnas viibivad Eesti kodanikud peaksid vajama konsulaarabi, siis palutakse neil võtta ühendust välisministeeriumi valveametnikuga telefonil +372 6377 000 või +372 53 01 9999, mis töötab ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles