Venezuela valitsus süüdistab opositsiooni tualettpaberi nappuses

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lahkub Caracases asuvast supermarketist lisaks muule kaubale ka toalettpaberiga.
Naine lahkub Caracases asuvast supermarketist lisaks muule kaubale ka toalettpaberiga. Foto: SCANPIX

Esmalt pidid Venezuela kodanikud harjuma piima, või, kohvi ja jahu nappusega, nüüd lisandus defitsiitse kauba loetelusse ka tualettpaber.

Sotsialistide valitsus, mis süüdistab WC-paberi puuduses oponente, otsustas olukorra leevendamiseks vedada sisse 50 miljonit rulli tualettpaberit, vahendas AP.

Sellest polnud aga suurt lohutust eile kauplustest paberit otsinud inimestele. «See on viimane piisk karikas. Olen 71-aastane ja see on esimene kord, kui niisugust asja näen,» rääkis pealinna Caracase poodides WC-.paberit otsinud Manuel Fagundes.

Uudisteagentuuri AP ajakirjanik käis Caracaes ühes poes ja seal tualettpaberit ei olnud. Üks teine kauplus oli just saanud uue partii ja kui kuuldused sellest hakasid levima, siis täitus pood inimestega.

«Olen seda otsinud juba kaks nädalat. Mulle öeldi, et siin on neil seda ja nii olengi järjekorras,» rääkis Cristina Ramos.

Majandusekspertide sõnul on defitsiidi taga hinnakontroll, mis on mõeldud selleks, et muuta peamised tarbekaubad elanikkonna vaesemale kihile kättesaadavaks ja valitsuse kontroll välisvaluuta üle.

«Riiklikult kontrollitud hinnad viivad alati nappuse tekkimiseni. Defitsiidiprobleem läheb aina hullemaks, nagu see oli aastaid Nõukogude Liidus,» rääkis majandusprofessor Steve Hanke Johns Hopkinsi Ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles