Hiina ametnikud mängisid maavärinaohvrite rahaga loteriid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinaohvrite mälestamine Sichuanis selle aasta 12. mail.
Maavärinaohvrite mälestamine Sichuanis selle aasta 12. mail. Foto: Reuters / Scanpix

Sichuani maakonna mulluse ülitugeva maavärina järel selles kannatanud peredele mõeldud raha jagamise eest pistist võtnud ametnikud mõisteti Hiinas seitsmeks aastaks vangi, vahendas uudisteagentuur AFP.


Ametnikud organiseerisid nimelt loterii, mille kolm võitjat oleksid saanud valitsuse poolt eraldatud summa, selle asemel et maavärinas kannatanud peresid aidata, teatas Beijing News.

Loterii tulemuste mõjutamist lubades võtsid kohaliku kommunistliku partei sekretär Zuo Duyuan, omavalitsusjuht An Xinwu ja audiitor Yi Deyin Jinya külas aga altkäemaksu.

Hiina valitsus on ka ise tunnistanud, et maavärinaohvrite abiraha jagamisel on korruptsioonijuhtumeid, kuid väidab, et probleem pole kuigi levinud.

12. mail 2008 toimunud maavärinas sai surma või on praeguseni teadmata kadunud peaaegu 87 000 inimest, nende hulgas üle 5000 parasjagu tunnis olnud koolilapse. Paljud vanemad süüdistavad kohalikke võimusid selles, et osa koole oli nii viletsalt ehitatud, et 8-magnituudise värina järel kohe kokku kukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles