Ajaleht: lunaraha maksmine poleks Omaanile olnud probleemiks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Omaani sultan Qaboos bin Said.
Omaani sultan Qaboos bin Said. Foto: SCANPIX

Omaani ajalehe Muscat Daily peatoimetaja Benoy Thomas ei välista võimalust, et sultan Qaboos bin Said al-Said maksis oma taskust Atte ja Leila Kaleva vabastamise eest nõutud lunaraha.

«Ta on üks maailma rikkamaid kuninglikke isikuid, seega ma usun, et tal on selleks võimalusi,» rääkis Thomas ajalehele Helsingin Sanomat antud intervjuus.

Leila Kaleva ütles eilsel pressikonverentsil, et ta ei tea midagi lunaraha väidetavast maksmisest.

Austria meedias liikuvate kuulujuttude järgi maksti austerlase Dominik Neubaueri ja kahe soomlase vabastamise eest ligi 40 miljonit eurot, kuid Thomase hinnangul on see liialdus.

Väikse riigi jaoks on osalemine pantvangide vabastamise protsessis võimaluseks suurendada oma mõjuvõimu mitte ainult naabrite seas, aga ka Euroopas. «Ma ei usu, et lunarahade maksmist peetaks siin tabuks. Pigem nähakse selles inimeste päästmist,» märkis Benoy Thomas.

Täit kindlust rahade maksjast pole, keegi pole seda kinnitanud.

Austria ajaleht News kirjutas eile, et osa rahasummast kaeti Leila Kaleva kindlustuse abiga. Naise tööandja Neste Oil ei nõustunud kommenteerima, kas Kaleva oli kindlustatud inimröövi vastu või mitte.

Omaan on aidanud pantvange vabastada viimastel aastatel mitmel korral. Viimati aitas see Jeemenis röövitud kolme prantslasest abitöötajat 2011. aastal.

Märksõnad

Tagasi üles