Pakistani kohus lubas riigi populaarseimal poliitikul valimistel osaleda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nawaz Sharif.
Nawaz Sharif. Foto: Reuters / Scanpix

Pakistani ülemkohus lubas Pakistani Moslemiliiga esimehel Nawaz Sharifil kandideerida järgmistel valimistel.


Sharifi advokaadi kinnitusel tühistas kohus opositsiooniliidri ja tema venna Shahbaz Sharifi suhtes veebruarist kehtinud valimistel kandideerimise tõkendi, vahendas AFP.

Valimistõkendi tühistamist olid Islamabadi kohtu ette tulnud tervitama sajad Sharifi toetajad, kes kandsid arvamusküsitluste järgi kõige populaarsemat poliitikut kujutavaid plakateid ja skandeerisid loosungeid.

Sisepoliitilises kriisis vaevleva Pakistani võimud määrasid veel märtsis opositsiooniliidrile kolmepäevase koduaresti, mida viimane küll eiras.

Tollal nõudsid opositsioonilised jõud 2007. aastal endise riigipea Pervez Musharrafi vallandatud kohtunike ametisse ennistamist, millega võimud pärast massimeeleavaldusi lõpuks ka nõustusid.

Just kohtunike ennistamine ametisse oli üks põhjus, miks Sharif eelmisel aastal valitsuskoalitsioonist lahkus. Lisaks ei jõudnud erakonnad kokkuleppele presidendikandidaadis, kes asendaks Musharrafist vabaks jäänud riigijuhi kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles