Kopenhaageni hipiparadiis kaotas eriseisundi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Christianiale.
Vaade Christianiale. Foto: Steen Jacobsen / SCANPIX/Code 93000

Kopenhaageni kohus leidis, et pealinnas asuva vabameelse «vabalinna» Christiania eriseisundil pole seaduslikku alust ning see kuulub riigile.

Sealsed boheemlastest skvotterid kaebasid Taani valitsuse novembris kohtusse, kuna nende hinnangul kuulub 1971. aastal tekkinud hipilinn seaduslikult neile, vahendas AFP.

Kohus leidis, et hinnanguliselt tuhandel «vabalinlasel» pole eriõigusi ja soovitas neil taas Taani võimudega läbirääkimisi alustada, et jõuda pooli rahuldavale kokkuleppele.

2001. aastal Taanis võimule tulnud paremtsentristlik valitsus on aga ähvardanud populaarse turismiobjekti endisaegsed sõjaväebarakid lammutada ning «vabalinn» tavaliseks linnaosaks muuta.

Piirkonnas korraldavad võimud üsna regulaarselt ka narkohaaranguid, kuna Christiania on tuntud ka kui Skandinaavia suurim uimastikaubanduse keskus, kuid uimastite müügile piiri panna pole seni suudetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles