Obama käskis teha lõpu seksuaalsele ahistamisele sõjaväes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Ray Odierno (vasakult) ja kaitseminister Chuck Hagel kuulavad president Barack Obamat rääkimas seksuaalse ahistamise probleemist sõjaväes.
Kindral Ray Odierno (vasakult) ja kaitseminister Chuck Hagel kuulavad president Barack Obamat rääkimas seksuaalse ahistamise probleemist sõjaväes. Foto: Reuters / Scanpix

USA kaitseminister Chuck Hagel on pärast president Barack Obama sekkumist lubanud tegeleda USA relvajõududes üha sagedamini esineva seksuaalse ahistamisega.


Uuringute kohaselt teatati eelmisel aastal koguni 26 000 seksuaalse ahistamise juhtumist. 2011. aastal teatati 19 000 juhtumist.

Sel nädalal kutsus Obama enda juurde Hageli ja kõrged sõjaväejuhid, et arutada võimalusi seksuaalsele ahistamisele lõpu tegemiseks.

«President oli väga konstruktiivne ja väga selgesõnaline,» ütles Hagel pärast kohtumist.

Kaitseminister kardab enda sõnul, et see probleem võib takistada relvajõudude toimimist. Ta on palunud eri väeliikide ülematel esitada nädala pärast ettepanekuid, kuidas juurida relvajõududest välja igasugune seksuaalne ahistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles