Iraan poos üles Iisraeli ja USA spiooni

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal poodud Mahdi Faraji siluett.
2011. aastal poodud Mahdi Faraji siluett. Foto: AP / Scanpix


Iraanis hukati täna kaks spiooni, kellest üks mõisteti süüdi Iisraeli ja teine USA heaks töötamises, teatas Teherani prokuratuur.


Mohammad Heydari mõisteti süüdi raha saamises, et anda luureteavet mitme julgeolekuküsimuse ja riigisaladuse kohta korduvatel kohtumistel Iisraeli luureteenistuse Mossadiga, edastab uudisteagentuur AFP.

Koroush Ahmadi mõisteti süüdi CIA-le mitmetes küsimustes luureandmete edastamises.
Iraan süüdistab Iisraeli ja USA-d oma tuumaprogrammi saboteerimises ning on viimastel aastatel teatanud mitmete väidetavate agentide vahistamisest.

Möödunud aasta mais hukati Majid Jamali Fashi, kes mõisteti süüdi Mossadi heaks luuramises ja seotuses ühe tuumateadlase mõrvaga 2010. aastal, mille eest ta olevat saanud 120 000 dollarit.

Iraanis on vahi all ka USA-Iraani topeltkodakondsusega endine USA merejalaväelane Amir Mirzai Hekmati, keda süüdistatakse CIA agendina töötamises, kuigi seda on eitanud nii Washington kui ka vahialuse perekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles