Süüria armee alustas rünnakut mässuliste käes olevale Qusayri linnale

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne pilt Vaba Süüria Armee snaiprist positsioonil mässuliste ühes teises olulises tugipunktis Idlibi linnas.
Eilne pilt Vaba Süüria Armee snaiprist positsioonil mässuliste ühes teises olulises tugipunktis Idlibi linnas. Foto: Reuters / Scanpix

Süüria valitsusväed ründasid Liibanoni Hezbollah' toel täna pärast kuid kestnud relvakonflikte selles piirkonnas mässuliste käes olevat Qusayri linna, teatasid Süüria jälgimisorganisatsioonid.


«Rünnak Quasayrile on alanud. Seal käib äge võitlus linna sissepääsude juures mässuliste ja armee vahel,» sõnas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman uudisteagentuuri AFP andmetel.

«Sõdurid ja tankid püüavad linna pääseda, mässulised püüavad neid tagasi hoida,» sõnas Abdel Rahman.

Tema sõnul mängivad lahingus keskset rolli Süüria valitsusvägede liitlased rühmitusest Hezbollah.
Maavägede rünnak algas täna varahommikul pärast tihedat linna pommitamist, kus hukkus vähemalt 20 inimest, nende seas 11 mässuliste võitlejat, teatas Vaatluskeskus.

Süüria valitsuse jaoks on Quasayri ja seda ümbritseva Homsi provintsi tagasivõtmine võtmetähtsusega mässuliste mahasurumises. Selle ümbruses on ägedad lahingud käinud juba kuid.

Viimastel nädalatel on valitsusväed Hezbollah' ja Rahvuslike Kaitsejõudude toetusel piirkonnas jõudsalt edasi liikunud ning võtnud enda kätte ridamisi külasid linna läheduses, väidetavalt ümbritsevad nad nüüd Quasayri kolmest küljest.

Eelmisel nädalal teatas üks sõjaväeallikas, et armee heitis linnale lendlehti, mis hoiatasid tsiviilisikuid peagi toimuva militaaroperatsiooni eest.

Aktivistide sõnul aga mingeid lendlehti polnud ning linnast lahkumiseks puudusid nende andmetel ka tsiviilelanikele turvalised põgenemisteed.

Qusayri piirkonda peetakse strateegiliselt oluliseks, sest see asub pealinna ja Vahemere ranniku vahel ning on väga lähedal Liibanoni piirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles