Pommiplahvatused nõudsid Dagestanis kaheksa inimelu

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriüksuslane Dagestanis.
Vene eriüksuslane Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis täna toimunud kahes autopommiplahvatuses sai surma kaheksa inimest.

«Paari minutilise vahega plahvatasid kaks autot,» vahendas uudisteagentuur Interfax kohaliku uurimiskomitee liiget. «Vähemalt kaheksa inimest sai surma. Vigastatute arv on selgitamisel,» lisas allikas.   

Plahvatused toimusid Dagestani pealinnas Mahhatškalas asuva kohtutäiturite ameti juures. Teine plahvatus kärgatas umbes veerand tundi pärast esimest ning mil uurijad olid saabunud esimese plahvatuse sündmuskohale.

Pole teada, kes on pommiplahvatuste korraldaja ning seni pole keegi vastutust rünnakute eest endale võtnud.

Venemaal tekitavad jätkuvalt tõsist muret sagedased rünnakud Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt naabritega on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Kohalike ametnike sõnul tegutseb Dagestanis jätkuvalt veel mitu islamirühmitust, kuhu kuulub sadu võitlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles