Fotod surnud bin Ladenist jäävad salastatuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: SCANPIX

USA eriüksuse poolt tapetud Al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni laibast tehtud fotod jäävad salastatuks.

USA kohus langetas eile otsuse, et USA võimudel on õigus neid fotosid mitte avalikustada, edastab mtv3.fi.

Inimõigusorganisatsioon Judicial Watch nõudis kohtu kaudu 50 bin Ladeni laibast tehtud fotot. Meedia kaudu on paljastatud, et neil fotodel on on näha, kuidas maha lastud bin Laden viiakse USA mereväe alusele ning kuidas ta surnukeha moslemi kombe kohaselt ette valmistatakse ja siis merre maetakse.

USA president Barack Obama ja valitsusliikmed põhjendasid, et nende fotode salastamine on vajalik, kaitsmaks välismaal elavaid USA kodanikke.

Võimuesindajate sõnul võivad bin Ladeni surnukeha fotod islamiriikides mässe tekitada ning ameeriklaste elu võib ohtu sattuda.

USA merejalaväelaste eriüksus tappis Osama bin Ladeni erioperatsiooni käigus 2. mail 2011. aastal Pakistanis Abbottabadis.

USA luureorganid olid bin Ladenit taga otsinud üle kümne aasta ning süüdistasid teda 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakute korraldamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles