Ühendriikide armeed raputab järjekordne seksiskandaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid
USA sõdurid Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide sõjaväelasi puudutavad skandaalid jätkuvad, ajalehe The Washington Post andmetel kakles üks abielus olev kindral oma armukesega.

Maavägede brigaadikindral Bryan T. Roberts, kes seni töötas Lõuna-Carolinas asuva Fort Jacksoni väljaõppekeskuse juhina, on uurimise ajaks töölt kõrvaldatud.

Armee teate järgi kahtlustatakse kindrali abielurikkumises ja osalemises vägivaldseks muutunud tülis.

ABC Newsi üks allikas kinnitas, et väidetava vägivalla puhul polnud tegemist seksuaalrünnakuga.
Kui armee uurijad leiavad kindlaid tõendid, siis saab kindralile esitada süüdistuse sõjakohtus. Seaduse järgi on sõjaväelaste abielurikkumised karistatavad.

Kindrali ametist kõrvaldamine on üks järjekordne omataoline samm USA armeed viimastel aegadel raputanud skandaalide reas. Just seksuaalset vägivalda puudutavad süüdistused on avaldanud seadusandjatele ja Pentagonile survet sekkuda olukorda.

Kaitseministeeriumi andmetel sooritatakse sõjaväes üha enam seksuaalkuritegusid. Eelmisel aastal teatati ametlikult enam kui 3350 taolisest juhtumist, mis on kuus protsenti rohkem kui 2011. aastal. Nimetute, mitteametlike teadete arv kerkis 26 000ni.

Selle aasta aprillis avalikustas Pentagon raporti, millest selgus, et umbes viiendik relvajõududes teenivatest naistest on kogenud seksuaalset ahistamist. Mereväes on ahistamist tunnetanud kolmandik naissõjaväelastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles