Londoni lähedal tapeti jõhkralt sõjaväelane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia pealinna Londoni lähedal asuva Woolwichi sõjaväebaasi lähedal tapeti kolmapäeval sõjaväelane.
Suurbritannia pealinna Londoni lähedal asuva Woolwichi sõjaväebaasi lähedal tapeti kolmapäeval sõjaväelane. Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinna Londoni lähedal asuva Woolwichi sõjaväebaasi juures tapeti kolmapäeval sõjaväelane, peaminister David Cameroni sõnul paistab tegemist olevat terrorirünnakuga.

Veretöö leidis aset umbes 200 meetri kaugusel armeebaasist, kus tapetu viimastel andmetel teenis. Politsei tulistas ja haavas kahte ründajat.

Julgeolekuministrid erakorralisele koosolekule kokku kutsunud Cameron nimetas juhtunut «kohutavaks» ja teatas, et naaseb Pariisi reisilt kiirkorras Londonisse.

«Märgid viitavad, et tegemist on terrorirünnakuga,» märkis peaminister.

Meedias vahendati videolõiku mehest, kellel oli käes verine nuga ja lihakirves ja kes ütles kaamerasse: «Me vannume kõikvõimsa Allahi nimel, me ei lõpeta kunagi võitlust teie vastu!»

Musta rõivastatud mees oli teinud möödakäijatele mitmeid poliitilisi avaldusi.

«Me peame nendega võitlema nagu nemad võitlevad meiega. Silm silma, hammas hamba vastu,» ütles mees videos.

Politsei sulges pärast juhtunut Woolwichi ümbruse teed ja piirkonnas patrullisid helikopterid. Kohaliku meedia arvates pelgavad julgeolekuteenistused, et rünnakuid võib veelgi tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles