Kesk- ja Lõuna-Norras järgnes paduvihmadele tohutu üleujutus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kesk- ja Lõuna-Norra võitleb paduvihmadele järgnenud tulvavetega, loodusõnnetus on muutnud paljud maanteed läbimatuks ja katkestanud rongiliikluse.

Mitmed külas on vee all, vahendas yle.fi. Pealtnägijate kinnitusel pole nii hullu olukorda kunagi varem olnud.

Kõige keerulisem on Opplandi läänis, kus vähemalt sada teed on kas osaliselt või terves pikkuses läbimatud. Mõnes kohas on veevool jõgedes väljunud kontrolli alt.

Rongiliiklus Oslost Trondheimi ja Dombåsi seisab, mingit asendusvarianti ei suudeta ilmselt välja pakkuda. Magistraalteed on kohati sõidukõlbmatu, kuna veemass on lükanud sillad minema või uhtunud minema asfaldialuse pinnase.

Kvami väikelinn jäi eile vete võimu alla, kuna Stoåa ja Vesleå jõgede veetase oli kerkinud mitme meetri võrra. Vesi on jaganud linnakese kaheks ja päästetöötajatel on raske ühelt poole teisele liikuda.

Godbrandsdalenis soovitati elanikel kodus püsida. Mitmed jäid autodesse lõksu, kuna tulvavesi on teed läbi lõiganud. Politseinikud soovitasid inimestel ööbida autodes, kuna kiiresti kerkiv veetase võib olla teedel kõndivate inimeste jaoks ohtlik.

Ilmaennustuse järgi sajab paduvihma veel ka täna. Homme peaks aga tulema kuiv ilm.

Videot vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles