Video: Petropavlovsk-Kamtšatski elanike jaoks kestis maavärin kaua

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kamtšatka poolsaart raputanud maavärin suurt ainelist kahju ei tekitanud, vahendab Reutersi video.

USA geoloogiateenistuse (USGS) andmeil oli maavärina magnituud 8,2.

Eriolukordade ministeeriumi pressiesindaja Kamtšatka krais Julia Ananijeva rääkis, et maavärin leidis aset kell 18 kohaliku aja järgi Ohhoota meres Kamtšatka poolsaare lääneranniku lähistel. «Epitsenter jäi Petropavlovsk-Kamtšatskist umbes 500 kilomeetri kaugusele. Krai pealinna elanikud tundsid maavärinat magnituudiga 4,5-5,0.»

Autode müügiesinduses töötav Artjom Goldvenitšenko rääkis, et lambid õõtsusid salongi laes edasi-tagasi umbes kümme minutit. «Tulin õue sigaretti suitsetama ja sel ajal õõtsusid nad edasi. Parkimisplatsil olnud autod liikusid ka edasi-tagasi.»

Violetta Kolontajeva jutustas, et ta langes põlvili ja lootis, et maavärin lõpeb võimalikult ruttu ära. «Kuid see oli päris pikk, tundus tõesti pikana. Minu sõbrad ja lähedased hakkasid mulle helistama, et saada teada, kuidas meil läheb. Praegu räägivad kõik sellest.»

Petropavlovsk-Kamtšatskis elav Jelena Tšuiko rääkis, et hoidis maavärina ajal oma televiisorit kinni, kuna oli selle pärast mures. «Samal ajal rääkisin ka telefoniga. Kõik helistasid ja tahtsid maavärinast rääkida. See kestis päris kaua, vähemalt kaks minutit.»

Nikolai Maršalkin jutustas, et korjas perega asjad kokku, sest nad otsustasid linnast välja suvekodusse sõita. Tema selgituse järgi on parem linnast ära minna, kui seal püsida.

Kohalikud elanikud jutustasid, et piirkonda on viimaste päevade jooksul raputanud mitmeid maavärinaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles