Kohus uurib Hispaania printsessi tegevust

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania printsess Cristina.
Hispaania printsess Cristina. Foto: SCANPIX

Palma kohus Mallorca saarel andis täna käsu uurida Hispaania kuninga Juan Carlose noorima tütre printsess Cristina võimalikku seost korruptsioonijuhtumiga.

Uurimine puudutab printsessi abikaasat Iñaki Urdangaríni ja tema endist äripartnerit Diego Torrest, kes kahtlustuse kohaselt lasid kanda kuue miljoni euro väärtuses riigi raha nendega seotud firmade arvetele, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kahtlustuse kohaselt kantisid mehed Hispaania regionaalsetelt omavalitsustelt spordi- ja turismiürituste korraldamiseks saadud raha Urdangaríni juhitud mittetulundusühingule Instituto Nóos ning sealt edasi muudesse firmadesse ja off­shore-kontodele. Lisaks lasub Urdangarínil kahtlustus, et ta võitis avalikke hankeid, kasutades ära oma häid sidemeid.

47-aastasele Cristinale, kes on troonipärimisjärjekorras seitsmes, ega ka tema endisest profikäsipallurist abikaasale pole seni süüdistust esitatud. Tegemist on aga esimese korraga lähiajaloos, kui mõni kuninga veresugulane on kutsutud kohtu ette kahtlustatuna kuriteos.

Kuningakoda on skandaali tõttu keelanud Urdangarínil osaleda ametlikel üritustel ja eemaldanud tema fotod perekonna kodulehelt. Hispaania vaatlejad usuvad, et kuigi kellelegi pole veel süüdistust esitatud, kahjustab see monarhia mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles