PM Stockholmis: autopõleng rahutuste kuuendal ööl

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopõleng Stockholmi rahutuste kuuendal ööl Tensta linnaosas.
Autopõleng Stockholmi rahutuste kuuendal ööl Tensta linnaosas. Foto: Liisa Tagel

Stockholmi rahutuste kuuendal ööl süüdati Tensta linnaosas südaöö ja kella ühe vahel juba vähemalt kolm autot.

Videos nähtav põleng leidis aset parkimisplatsil, mille servas süüdati möödunud ööl prügikastide hoidmiseks mõeldud kuur.


Tensta linnaosa asub kõigest mõne kilomeetri kaugusel Husbyst, kust rahutused pühapäeva õhtul algasid.

Leegid ja politsei ning tuletõrje saabumine meelitasid kohale küll mõnikümmend inimest ümberkaudsetest majadest, ent mingeid muid rahutuste ilminguid ei esinenud.

Linnaosas patrullisid nii politseiauto kui jalgsi liikuvad vabatahtlikud, ent süütamised toimusid sellest hoolimata.

Parkimisplatsist mõnesaja meetri kaugusel paistis kõik vaikne ning võimalikul süütamise ajal polnud kuulda midagi peale ühe paugu, mille allikat ei olnud võimalik kindlaks teha.

Sündmuskohale saabudes oli näha vaid rahumeelselt kogunevat rahvamassi ning äsja saabunud politseid, kellele järgnes peagi ka tuletõrje.

Leegid püüdsid jõuda ka teiste autodeni, ent tuletõrjujad suutsid need summutada. Keegi sündmuskohal viibijatest ei käitunud vägivaldselt ning päästetöötajate tegevust ei püütud kuidagi takistada.

Tensta linnaosas liikus erineva suurusega kampades ringi palju noori, ent nende käitumine ei äratanud millegagi tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles