Maoistlikud mässulised tapsid Indias 14 Kongressipartei liidrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud ja vabatahtlikud annavad abi maoistide rünnakus viga saanud mehele.
Meedikud ja vabatahtlikud annavad abi maoistide rünnakus viga saanud mehele. Foto: AFP / Scanpix


Maoistlikud mässulised tapsid eile India keskosa kõrvalisel hõimualal konvoid rünnates vähemalt 23 inimest, veel paljud said rünnakus haavata, teatas kõrge politseiametnik pühapäeval.


Hukkunute seas on 14 Kongressipartei kohalikku liidrit.

«Saame kinnitada 23 inimese surma. haavata sai 32 inimest, enamik neist raskelt,» ütles Chhattisgrah' osariigi politsei peadirektor Ramniwas.

Politsei teatel rööviti rünnaku käigus osariigi Kongressipartei juti Nand Kumar Pateli ja tema poeg, kelle kuulihaavadega surnukehad leiti hiljem.

Rünnak toimus Jagdalpuri piirkonnas, 284 kilomeetri kaugusel osariigi pealinnast Raipurist.

Mässulised õhkisid lõhkeseadeldise ning avasid siis poliitürituselt naasva konvoi pihta marutule.
Kongressipartei liider Sonia Gandhi mõistis rünnaku hukka, öeldes, et see oli šokeeriv.

«On põlastusväärne, et rünnati tavalisi inimesi, kes on seotud poliitilise tegevusega,» ütles ta New Delhis ajakirjanikele pärast erakorralist kohtumist peaminister Manmohan Singhiga.

Singh, kes on nimetanud maoiste India suurimaks siseriiklikuks julgeolekuohuks, rääkis Chhattisgrah' osariigi peaministri Raman Singhiga ning lubas talle "vajalikku abi".
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles