Bahreini välisminister: Nasrallah tuleb peatada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah.
Hezbollah' liider Hassan Nasrallah. Foto: SCANPIX

Liibanoni šiialiikumise Hizbollah juht Hassan Nasrallah on «terrorist», kes tuleb peatada, ütles Bahreini välisminister šeik Khaled ibn Ahmed al-Khalifa pühapäeval.

«Terrorist Nasrallah on oma rahvale sõja kuulutanud,» lausus Khalifa suhtlusvõrgustiku Twitter teel. «Meie kõigi usuline ja rahvuslik kohus on Nasrallah peatada ja päästa Liibanon tema haardest,» kirjutas välisminister.

Nasrallah ütles laupäeval kõnes, et Süüria on Iisraeli-vastase vastupanurinde tagala, selgroog. «Vastupanuliikumine ei saa istuda käed rüpes, kui tagala on langenud rünnaku alla. Oleksime idioodid, kui ei tegutseks,» märkis ta.

«Ütlen kõigile auväärsetele inimestele, pühasõdalastele ja kangelastele: olen alati lubanud teile võitu ja nüüd luban teile uut võitu Süürias,» ütles Nasrallah laupäeval tseremoonial, millega tähistati Iisraeli relvajõudude Liibanonist väljaviimise kolmeteistkümnendat aastapäeva.

Sunniitliku monarhia juhitud Bahreini, mille elanikkonnast suurema osa moodustavad šiiidid, valitsus on Hizbollah'd korduvalt terrorirühmituseks nimetanud ning ärgitanud seda vastavasse musta nimekirja kandma.

Riiki raputasid 2011. aasta alguses kuu aega väldanud meeleavaldused, mille käigus nõudsid šiiidid suuremat demokraatiat. Protestid suruti maha sunniitliku naaberriigi Saudi Araabia sõdurite abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles