Katainen: Soomel on Rootsi rahutustest õppida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Jyrki Katainen.
Soome peaminister Jyrki Katainen. Foto: Scanpix / Postimees

Soome peaminister Jyrki Katainen avaldas pühapäeval igakuises raadiousutluses Yle-le lootust, et Soome ühiskonnas tekib diskussioon, kuidas vältida riigis Rootsi rahutustega sarnaseid sündmusi.

Valitsusjuht andis mõista, et riiki saabuvate immigrantide arvu tuleks hoida mõõdukal tasemel. «Asüülitaotlejate arvu tuleks hoida kontrolli all. Teine küsimus on integratsioonimeetmete toimimine. Eriti oluline osa sellest on keeleõpe, et sisserändajad lõimuksid ühiskonda ja leiaksid tööd,» lausus Katainen.

Peaministri hinnangul tuleb lisaks pöörata tähelepanu elamurajoonide planeerimisele. Immigratsiooni üle tuleb Soomes arutada, kuid teha seda põhjalikult ning kiretult, lisas ta.

Rootsis on mässavad jõugud peamiselt Stockholmis põletanud autosid ning rünnanud politseijaoskondi alates möödunud pühapäevast, kui politsei lasi maha 69-aastase machetet kandnud mehe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles