Video: homoabielude vastane meeleavaldus Pariisis lõppes mürgliga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis asuv Napoleoni haud oli eile kaetud pisargaasiga, kui politseinikud valmistusid ründama homoabielude vastase meeleavalduse lõpus märatsenud inimesi, vahendas Reutersi video.

Üldse osales meeleavaldusel vähemalt 150 000 inimest.

«Hollande, sinu ema nimi polnud Robert,» karjus üks meeleavaldajatest AFP vahendusel.
Meeleavalduse ajal pidas tänavatel korda 4500 politseinikku.

Päev varem oli siseminister Manuel Valls soovitanud inimestel jätta lapsed meeleavalduse ajaks koju, kuna eksisteerib vägivallatsemise oht.

Vägivallatsemiseks läks pärast seda, kui enamik inimesi oli koju läinud. Politseinike väitel hakkas neid seejärel ründama ligi 500 inimest, loopides metallist tõkkeid, tossupomme ja õllepudeleid.

Politsei andmetel võeti kinni 96 inimest, probleemsete inimeste rahustamiseks kasutati pisargaasi.

Laupäeva hilisõhtul peeti kinni 50 inimest, kes olid seotud homoabielude vastase meeleavaldusega Champs-Élysées’ avenüül.

Prantsusmaa president François Hollande allkirjastas 18. mail seaduse, mis võimaldab samasoolistel paaridel ametlikult abielluda ja lapsi adopteerida. Nüüd on 14 riiki kuulutanud homoabielud seaduslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles