Ukraina peaprokuratuur on valmis esitama Tõmošenkole tapmissüüdistust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjad meeleavaldusel 18. mail.
Julia Tõmošenko poolehoidjad meeleavaldusel 18. mail. Foto: SCANPIX

Ukraina duumasaadiku Jevgeni Štšerbani tapmisloo tunnistaja Pjotr Kiritšenko ütlused ja lisaks ka muud andmed annavad peaprokuratuurile võimaluse edastada kohtule materjalid ja süüdistada ekspeaministrit Julia Tõmošenkot tapmises, rääkis peaprokuröri esimene asetäitja Renat Kuzmin väljaandele Forbes Ukraina.

Kiritšenko on ekspeaministri Pavlo Lazarenko endine nõunik. Ta on peamine tunnistaja kohtuloos, kus Ühendriikide kohus karistas Lazarenkot kümne aasta pikkuse vangistusega.

Sarnaseid tunnistusi andis ta ka Ukraina kohtule seoses Štšerbani tapmisega. Tema antud tunnistused on tõenduslikult jõult võrdväärsed nii USA kui Ukraina kohtus. Ja ma ei kahtle, et ta räägib tõtt,» rääkis Kuzmin.

Samas ta kinnitas, et peaprokuratuur ei võta Kiritšenkot kui tapmise kaasosalist, kuna uurijad pole leidnud mingeid tõendeid, nagu oleks ta osalenud selles vastavalt eelnevale kokkuleppele Lazarenko ja Tõmošenkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles