Miin nõudis kuue Türgi sõduri elu

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdur.
Türgi sõdur. Foto: AFP / Scanpix

Miiniplahvatus Türgi kaguosas Hakkari provintsis nõudis julgeolekuallika kinnitusel kuue sõduri elu ja vigastas veel 11.


Sõdureid julgeolekuoperatsioonile vedanud veok sattus miinile Iraagi ja Iraani piiri lähistel eile õhtul, teatas Reuters.

Julgeolekutöötajad kahtlustavad, et miini paigutasid teele Kurdistani Tööpartei (PKK) sissid, kes korraldavad Iraagi põhjaosas asuvatest mägedest rünnakuid Türgi aladele.

Türgi võimud vastasid plahvatusele ulatusliku operatsiooniga, milles osalesid maavägede kõrval ka õhujõud, kuid täpsem info selle kohta veel puudub.

PKK kuulub Euroopa Liidu ja USA terrorirühmituste musta nimekirja. Väidetavalt on veerandsada aastat kestnud rünnakutes hukkunud kümneid tuhandeid inimesi.

Türgi kohaliku uudisteagentuuri teatel vahistasid Türgi politseinikud täna haarangu käigus 35 inimest, kelle hulgas on nii õpetajaid kui ka ametiühingutegelasi, keda kahtlustatakse sidemetes kurdidest mässulistega.

Arreteerimised leidsid muu hulgas aset pealinnas Ankaras, riigi suurimas linnas Istanbulis ja Izmiris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles