Kosovos avaldati toetust arvatavatele sõjakurjategijatele

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kosovo pealinnas Prištinas avaldasid tuhanded kohalikud albaanlased täna meelt seitsme endise sõjaveterani vahistamise vastu.

Euroopa Liidu tsiviilmissioon EULEX teatas möödunud nädalal seitsme Kosovo Vabastusarmee (KLA) endise võitleja vahistamisest, keda kahtlustatakse sõjakuritegudes 1998. ja 1999. aasta konfliktis, vahendas uudisteagentuur AFP.

Vahistatute seas on ka KLA endine komandör Sulejman Selimi, praegune Kosovo suursaadik naaberriigis Albaanias. Samuti peeti kinni Srbica linnapea Sami Lushtaku, keda tuntakse Kosovo peaministri Hashim Thaçi lähedase liitlasena.

«EULEX rüvetab meie vabadussõja kõige tuntumaid isikuid,» ütles meeleavaldusel osalenud sõjaveteranide ühenduse juht Smajl Elezi.

Sama organisatsiooni asejuht Smajl Elezaj lisas, et valesüüdistuste taga on Serbia.

Kosovo lippe ja seitsme kahtlusaluse piltidega plakateid kandnud meeleavaldajad skandeerisid «Elagu KLA!», «Vabadus vabastajatele!», nõudes kahtlusaluste vabastamist ning EULEXi missiooni lõpetamist. Meedia teatel möödus demonstratsioon aga suuremate intsidentideta.

1998. ja 1999. aasta konfliktis Kosovo sisside ja tollasele Jugoslaavia presidendile Slobodan Miloševićile lojaalsete vägede vahel hukkus 13 000 inimest, umbes 1900 inimese saatus on siiani teadmata.

Videot meeleavaldusest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles