Vene haridusministeerium sattus skandaali

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene haridus- ja teadusministeeriumi peahoone Moskvas.
Vene haridus- ja teadusministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: Vene haridus- ja teadusministeerium

Venemaa peaprokuratuuri esildise põhjal vallandati kuus haridus- ja teadusministeeriumi ametnikku, lisaks viidi kaks töötajat madalamale ametikohale.

Taolise sammu taga on sahkerdamine teadusdoktorite diplomitega, vahendas lenta.ru.

Ametist vabastatute nimesid pole avalikustatud. Ka pole selge, millal personalimuutused aset leidsid.

Prokuratuuri uurimine tegi kindlaks, et 2012. aastal väljastas kõrgeima atesteerimiskomisjoni presiidium ebaseaduslikult 1323 teadusdoktori diplomi. Teadusdoktorite diplomid anti välja vanadel blankettidel, mis kehtisid 2011. aasta juunini. Pärast seda kuupäeva läks vastavate diplomite väljastamise õigus aga haridusministeeriumi kätte.

Ministeeriumi ei võtnud midagi ette, et tühistada kehtetuks otsus anda teaduskraad inimestele, kelle töö osutus plagiaadiks, leiab peaprokuratuur.

Prokuratuur tegi ka kindlaks, et ministeeriumi vastutavad isikud ületasid ametivolitusi dissertatsioonikomisjonide moodustamisel ja laiali saatmisel.

Vene meedias liikusid täna kuulujutud haridus- ja teadusministri asetäitja Igor Fedjukini vallandamisest, kuid ta ise lükkas need tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles