Läti kaalub politseiakadeemia sulgemist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti politsei Belgia kuninganna visiiti turvamas.
Läti politsei Belgia kuninganna visiiti turvamas. Foto: Reporters/SCANPIX

Läti siseminister Linda Murniece andis kantsler Ilze Petersonele ülesande koostada riigi politseiakadeemia likvideerimise kava, teatab uudisteagentuur LETA.

Praeguse seisuga kavatsetakse Läti Politseiakadeemia sulgeda ületulevaks õppeaastaks. Akadeemia rektorile Vitolds Zaharsile on antud juhtnöörid 2010/2011 õppeaastaks enam uusi tudengeid mitte vastu võtta, praegu tudeerivatel üliõpilastel lastakse õpingud lõpetada.

Siseministeeriumi hinnangul pole politseiakadeemia siiani täitnud oma eesmärki. Nimelt õpib suurem osa tudengeist seal hoopiski õigusteadust ega sobi hiljem politseinikuks. Vaid väike osa lõpetanutest on suundunud tööle siseministeeriumi haldusalasse, enamik on läinud hoopis erasektorisse.

Mullu kulutas Läti siseministeerium politseiakadeemia rahastamisele 2,5 miljonit latti (üle 55 miljoni krooni). Murniece hinnangul tasub see raha kulutada pigem politseinike palkadele ja tugevdada hoopiski Läti Politseikolledžit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles