Kadõrov kaitses USAs tapetud tšetšeeni

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibragim Todašev.
Ibragim Todašev. Foto: SCANPIX

Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi arvates tappis USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agent Tšetšeenia päritolu Ibragim Todaševi põhjuseta.

Kadõrov nimetas mullu kolmapäeval tapetud Todaševit «heaks poisiks», kritiseerides tema tapmist, vahendas uudisteagentuur Interfax.

«Me teame tema isa, ta töötab Groznõi administratsioonis. Ta ütles, et tema poeg helistas talle ja tahtis tulla tagasi koju. Aga nad tapsid ta,» lisas Kadõrov.

FBI teatel tunnistas 27-aastane Todašev üles osaluse 2011. aasta kolmikmõrvas, mille üks kahtlusaluseid on teadaolevalt ka Tamerlan Tsarnajev, keda kahtlustatakse Bostoni pommirünnakute korraldamises. USA meedia teatel ei allkirjastanud Todašev aga vastavat ülestunnistust, vaid ründas teda üle kuulanud agenti noaga, misjärel viimane teda surmavalt tulistas.

27-aastast Todaševit kuulati üle seoses kolm inimelu nõudnud Bostoni pommirünnakutega, kuna teadaolevalt olid tal sidemed rünnakutes kahtlustatavate vendade Tsarnajevitega.

Kui Tamerlan Tsarnajeviga hukkus tulevahetuses politseiga 18. aprillil ehk kolm päeva pärast maratonil toimunud pommiplahvatusi, siis noorem vend Džohhar sai tulevahetuses politseiga haavata ja viibib endiselt haiglaravil.

Kadõrov eitas taas kord Tšetšeenia sidemeid Bostoni rünnakutega, rõhutades, et Tsarnajevid olid USA kodanikud. «Ma olen nende kohta uurinud ja leidnud inimesed, kes neid tundsid ning nende sõnul olid nad selleks suutelised. Aga nad oleks võinud vahistada ja kohtu ette tuua,» lisas Kadõrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles