Hiina häkkerid otsisid infot USA relvade ja Austraalia luure peahoone kohta

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue põlvkonna hävituslennuk F-35 on üks neist, mille andmed Hiina häkkeriteni jõudsid.
Uue põlvkonna hävituslennuk F-35 on üks neist, mille andmed Hiina häkkeriteni jõudsid. Foto: SCANPIX

Hiina häkkerid otsisid teavet USA relvasüsteemide ja Austraalia luureteenistuse (ASIO) alles valmiva peakorteri kohta.

USA relvasüsteemide plaanid on sattunud ohtu hiinlaste küberrünnakute tõttu, kirjutab Washington Post. Ligi kahekümne süsteemi hulgas on laevu, lahinglennukeid ja raketisüsteeme, mis on elulised Euroopa, Pärsia lahe ja Aasia jaoks.

Ajalehe andmed tuginevad USA kaitseministeeriumi jaoks valmistatud raportil.

Austraalia telekanal ABC teatas eile, et hiinlastest häkkerite valdusesse jõudsid ASIO uue peahoone korruste plaanid. Tegelikult tungisid häkkerid firmade arvutitesse. Nende seas oli aga ASIO uue peahoone ehitamisega seotud ettevõtteid.

ABC kinnitusel viivad küberrünnaku jäljed Hiinasse. Kurjategijad said tõenäoliselt oma valdusesse lisaks korruste plaanidele saada ka ülesalajast teavet luurekeskuse kommunikatsiooni- ja arvutiühendustest ning serverite asukohast.

Austraalia välisminister Bob Carr ei kommenteerinud hiinlaste võimalikku osalust küberrünnakus. Küll aga kinnitas ta, et Austraalia ja Hiina suhted nende uudiste tõttu kannatada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles