Pakistani linna raputasid plahvatused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani loodeosas asuva Peshawari linna ühel turul plahvatas kaks lõhkeaineid täis mootorratast.
Pakistani loodeosas asuva Peshawari linna ühel turul plahvatas kaks lõhkeaineid täis mootorratast. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani loodeosa linnas plahvatasid täna pommid ja puhkesid tulevahetused valitsusjõudude ja islamisisside vahel, mis põhjustasid vähemalt tosina inimese surma ja rohkem kui saja haavatasaamise.


Peshawaris ja teises lähedalasuvas linnas plahvatas kokku neli lõhkekeha, edastas AFP uudisteagentuur. Pakistanis kogub jõudu hirm, et islamiäärmuslased hakkavad kätte maksma kuu aega hõimualadel väldanud armee pealetungi eest, rünnates linnades üle kogu riigi.

Tänased rünnakud kahe mootorrattapommi plahvatamisega ühel Peshawari turul, kus hukkus hilisemate kinnituste kohaselt kaheksa inimest. Sündmuspaigale tõtanud politseinikke varitsesid aga katustel püssimehed, kes hakkasid tulistama korravalvurite ridade pihta, edastas Reutersi agentuur.

Lühikese aja pärast ründas jalgsi liikunud enesetapupommitaja ka üht paramilitaarsete jõudude kontrollpunkti linna teises ääres, kus tapeti ühe haavatud sõduri andmeil viis tema võitluskaaslast. Samal ajal järkusid mujal tulevahetused.

Neljas rünnak toimus politseipunkti vastu Dera Ismail Khani linnas, kus samuti suitsiidiründaja õhkis lõhkeaineid täis autorikša. Seal hukkus üks korravalvur ja kaks möödujat ning üle tosina inimese sai vigastada.

Peshawar ja Dera Ismail Khan asuvad mägiste hõimualade lähedal, kus varjavad end USA andmetel nii Al-Qaeda kui Talibani juhid, kes organiseerivad rünnakuid ka naabruses asuva Afganistani aladele.
Mõned tunnid varem oli islamiäärmuslik Taliban võtnud vastutuse kolmapäevase autopommirünnaku eest idapoolse Punjabi provintsi pealinnas Lahores ning nimetas seda kättemaksuks Swati piirkonnas toimuba pealetungi eest.

Lahores õhiti üleeile lõhkeaineid täis sõiduk politseijaoskonna ja julgeolekuagentuuri ISI kompleksi juures. 24 inimest hukkus ning haavatuid oli 300 ringis, «Me otsisime seda sihtmärki kaua,» kinnitas meediale Pakistani taliibide liider Baitullah Mehsud telefonitsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles