Relvaseaduse karmistamist pooldavale New Yorgi linnapeale saadeti mürgikiri

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi linnapea Michael Bloomberg istub rattale möödunud nädalal toimunud uut rattarendi programmi tutvustaval üritusel.
New Yorgi linnapea Michael Bloomberg istub rattale möödunud nädalal toimunud uut rattarendi programmi tutvustaval üritusel. Foto: Reuters / Scanpix


New Yorgi linnapeale Michael Bloombergile ja USA relvaseaduse karmistamist pooldavale lobitöötajale saadeti tõenäoliselt ritsiini sisaldavad kirjad, teatas eile politsei.


Üks kiri avati reedel New Yorgis ja teine pühapäeval Bloombergi poolt toetatava ühenduse Linnapead Ebaseaduslike Relvade vastu kontoris Washingtonis, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kirjad sisaldasid anonüümseid ähvardusi ja esialgsed proovid viitasid ritsiinile, teatas New Yorgi politsejaoskonna pressiesindaja Paul Browne.

«Kirjade autor ähvardas linnapea Bloombergi viidetega relvaseaduse debatile.»

New Yorgi politseinikel, kes kirjadega otseselt kokku puutusid, esines kergeid ritsiinimürgistuse sümptomeid.

Multimiljardärist meediamagnaat Bloomberg on ühinenud poliitiliselt plahvatusohtliku relvaseaduse karmistamise debatiga ning rahastab karmimaid relvaseadusi pooldavate kandidaatide valimiskampaaniaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles