Linnapea: Kesk-Aasia migrante ei tohiks julgustada Moskvasse jääma

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin. Foto: SCANPIX

Kesk-Aasiast pärit sisserännanuid inimesi ei tohiks julgustada Moskvasse jääma, sõnas Moskva linnapea Sergei Sobjanin täna Moskovski Novosti ajalehes avaldatud intervjuus.

«Inimesed, kes räägivad halvasti vene keelt, kellel on teistsugune kultuur – neil on parem oma maal elada. Seetõttu ei tervita me nende kohanemist Moskvas,» sõnas Sobjanin ja suhtus vaenulikult ka etniliste getode ideesse. «Moskva on Vene linn ja peaks selleks ka jääma. See pole Hiina, Tadžiki ega Usbeki linn,» lisas mees RIA Novosti teatel.

Sobjanini sõnul peaksid erinevad etnilised grupid elama üksteisega kõrvuti, mitte rahvuse kaupa eraldatult. «Rõhutada nende gruppide erinevust, pöörata erinevaid kultuure üksteise vastu on väga hädaohtlik ja meie linna arvestades lihtsalt plahvatusohtlik,» sõnas meer.

Venemaal on ligi viis miljonit sissesõitnud töölist, neist umbes kolm miljonit viibib riigis ebaseaduslikult. Venemaal elab üldse kõige rohkem illegaalseid migrante, nad moodustavad riigi tööealisest elanikkonnast ligi seitse protsenti, selgus Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) möödunud aasta raportist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles