El Salvador: abort on keelatud aga enneaegne keisrilõige mitte?

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinilistel näidutustel tehtava abordi lubamist taotleva organisatsiooni
president Morena Herrera võtab konverentsil sõna Beatrizina tuntud naise kaitseks.
Meditsiinilistel näidutustel tehtava abordi lubamist taotleva organisatsiooni president Morena Herrera võtab konverentsil sõna Beatrizina tuntud naise kaitseks. Foto: AFP / Scanpix

Raskelt haige naine, kellele El Salvadori kogus keelas abordi, laseb teha endale järgmisel nädalal enneaegse keisrilõike.


22-aastase 26. nädalat raseda naise advokaadid nõudsid kohtus luba aborti teha, sest naise elu on luupuse ja neerupuudulikkuse tõttu raseduse ajal ohus ning ta lapsel pole tõsise arenguhäire tõttu elulootust.

Abordid on El Salvadoris keelatud ning neid ei lubata mitte mingisugustel asjaoludel. Tervishoiuminister kinnitas aga, et keisrilõige on lubatav sekkumine.

«On väga selge, et rasedusse sekkumine pole abort, see on esilekutsutud sünnitus, mis on hoopis midagi muud,» sõnas Maria Rodriguez meediale. Ta rõhutas, et on otsustavaks on siin vajadus kaitsta raseda naise elu.

Beatriziks kutsutav naine sõnas uudisteagentuurile AFO, et ta on väga närvis, et soovib keisrilõiget, et tagada enda elu ja tervis.

«See, mida nad mulle tegid, polnud õige. Nad lasid mul kannatada kogu see aeg haiglas oodates,» rääkis ta San Salvadori Riiklikus sünnitushaiglas.

Tal pole pärast kohtuotsust olnud mingit kontakti riigivõimudega järgmisel nädalal toimuva operatsiooni osas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles