USA turist langes Indias grupivägistamise ohvriks

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India opsitsioonipartei Bharatiya Janata aktivistid vägistamiste vastu suunatud meeleavaldusel New Delhis.
India opsitsioonipartei Bharatiya Janata aktivistid vägistamiste vastu suunatud meeleavaldusel New Delhis. Foto: AP / Scanpix

Autojuht ja kaks kaasosalist vägistasid Indias Himachal Pradeshi osariigis 30-aastase USA turisti, teatas täna kohalik politsei.


Naine langes grupivägistamise ohvriks eile õhtul. Mehed pakkusid talle küüti ja naine nõustus sellega, ent nad viisid ta eraldatud kohta ning vägistasid teda ligi tund aega, rääkis politseiinspektor Abhinmanyu Kumar uudisteagentuurile AFP.

«Naine ei mäleta auto numbrimärki ning ta ei saanud aru, mida nad rääkisid,» lisas Kumar.

Naine viibis reisil koos kolme kaaslasega, ent tuli parasjagu üksi kuumaveeallikaid külastamast, sest tema kaaslased soovisid sinna kauemaks jääda.

Nädalavahetusel vägistati Kolkatas väidetavalt 21-aastane iiri naine, kes töötas seal ühe heategevusprojekti juures. Tema uimastamises ja vägistamises süüdistatav mees on võetud vahi alla.

Märtsis langes grupivägistamise ohvriks Šveitsi jalgrattur Madhya Pradeshi osariigis. Seal samas vägistati jaanuaris Lõuna-Korea naine, keda ründas tema ööbimispaiga omaniku poeg.

Möödunud aasta detsembris puhkes Indias selle aasta esimeses pooles jätkunud protestilaine, kus avaldati kasvavat muret naiste turvalisuse pärast ning nõuti vägistajatele karmimaid karistusi ja politseinikelt adekvaatsemat tegutsemist. Meeleavalduste ajendiks oli New Delhis toimunud jõhker grupivägistamine, kus kuus meest ründasid bussis noort naist, kes saadud vigastustesse suri.

Märtsis vastu võetud uued seadused karmistasid oluliselt vägistajatele määratavaid võimalike karistusi. Kui ohver sureb, võib vägistajat oodata surmanuhtlus ning grupivägistamise eest on miinimumkaristuseks 20-aastat vanglas. Indias on aga palju probleeme vägistamisohvrite kohtlemise ning sellega, et süüalused üldse kohtupinki jõuaks.

Indiat külastavate naisturistide arv on jõhkrate rahvusvahelisse meediasse jõudnud vägistamisjuhtumite järel langenud ligi 35 protsenti, selgus kohalikest uuringutest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles