Süüria mässulised tahavad Liibanonis Hezbollah vastu võidelda

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria Armee võitlejad
Vaba Süüria Armee võitlejad Foto: SCANPIX

Peamise Süüria mässuliste rühmituse kindral ütles, et tema meestel peaks olema luba naaberriigis Liibanonis Hezbollah mässulistega võidelda.

Vaba Süüria Armee kindral Selim Idriss lausus BBC-le, et Hezbollah mässulised tungivad Süüriasse ning Liibanon ei tee midagi nende takistamiseks.

«Hezbollah võitlejad tungivad Süüria territooriumile. Kui nad seda jätkavad ning Liibanon vastavaid meetmeid kasutusele ei võta, siis ma arvan, et meil on lubatud võidelda Hezbollah mässulistega Liibanoni territooriumil,» sõnas kindral.

Valitsust toetavad jõud, nende hulgas Hezbollah mässulised, on viimastel päevadel võidelnud Süüria ülestõusnutega kontrolli üle Qusairi linnas. Täna varahommikul teatas Süüria riiklik meedia, et valitsusväed said Qusairi täielikult oma kontrolli alla. Kinnitus sellele väitele praegu puudub.

Hoolimata hiljutistest tagasilöökidest eitas Idriss, et mässulised on sõda kaotamas. Ta on kindel mässuliste võidus president Bashar al-Assadi üle.

Alates Assadi vastase ülestõusu algusest 2011. aastal, on Süürias hukkunud üle 80 000 inimese ning üle 1,5 miljoni inimese on riigist põgenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles