Süüria armee vallutas tagasi mässuliste linna

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qusair
Qusair Foto: SCANPIX

Süüria valitsusväed vallutasid ülestõusnute käest tagasi strateegilise tähtsusega Qusairi linna, teatasid riigitelevisioon ja mässulised.

Liibanoni piiri ääres asuv linn on mässuliste ning valitsusvägede ja neid toetavate Hezbollah võitlejate vaheliste lahingute keskpunktis olnud juba kaks nädalat, kirjutab BBC.

Qusair asub kümne kilomeetri kaugusel Liibanoni piirist ja peamiste varustusteede ääres.

Süüria riigitelevisiooni sõnul hukkus suur hulk mässulisi ja paljud alistusid. Riiklik uudisteagentuur Sana teatas, et kangelaslikud valitsusväed on taastanud terves linnas stabiilsuse ja julgeoleku.

Liibanonis Hezbollah telekanali Al-Manar teatel varisesid linnas olnud mässuliste jõud kokku. Reutersi uudisteagentuuriga kõnelenud Hezbollah võitleja sõnas: «Me korraldasime varahommikul üllatusrünnaku ja sisenesime linna. Nad põgenesid.»

Reutersiga suhelnud mässulised ütlesid: «Puuduliku varustusega hiiglasliku arsenali vastu ja siis veel Hezbollah sekkumine... kümned võitlejad jäid maha, et kindlustada oma kaaslaste taganemist koos tsiviilisikutega.»

Suurbritannias tegutsev Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et Hezbollah võitlejad kontrollivad linna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles