Iisraeli välisminister külastab Venemaad ja Valgevenet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. Foto: AP / Scanpix

Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman sõidab esmaspäeval ametlikele visiitidele Venemaale ja Valgevenesse, et arutada Iraaniga seotud küsimusi ja kahepoolseid suhteid, teatas tema ministeerium avalduses.

Moskvas kohtub Lieberman Vene presidendi Dmitrit Medvedevi, peaminister Vladimir Putini, oma kolleegi Sergei Lavrovi ja juudi kogukonna liidritega.

Ta arutab oma võõrustajatega poliitilisi arenguid ja regionaalseid ohte, samuti kahepoolseid suhteid, öeldi Iisraeli välisministeeriumi avalduses.

Kõneluste keskne teema on Iraani vastuoluline tuumaprogramm, mida Jeruusalemm peab «äärmiselt tõsiseks geopoliitiliseks ohuks Iisraelile ja kogu regioonile».

Venemaa soovib saada Lähis-Idas suuremat rolli ning Vene välisministeeriumi esindaja ütles reedel, et Venemaa loodab, et Liebermani visiit suurendab Moskva väljavaateid korraldada sel aastal Lähis-Ida rahukonverents.

Iisraeli välisministeeriumi avalduses Liebermani eelseisva visiidi kohta ei mainitud konverentsi ideed, kuid juudiriik on suhtunud Venemaa algatusse jahedalt.

Iisrael ei ole rahul Venemaa kontaktidega Gaza sektoris võimutseva islamiliikumisega Hamas, mida toetab Iraan. Euroopa Liit, Iisrael ja USA peavad Hamasi terroriorganisatsiooniks.

Lieberman suundub Moskvast edasi Minskisse, kus ta kohtub neljapäeval Valgevene presidendi Aleksandr Lukašenka ja välisminister Sergei Martõnoviga.

Tegemist on Liebermani esimese visiidiga Venemaale ja Valgevenesse alates välisministri ametisse astumisest 31. märtsil.

Lieberman emigreerus Moldovast Iisraeli 1978. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles